Dorul de tradiții aduce suflete împreună și conturează o nouă filă de poveste în seara de vineri, 9 august. La Castel deschide porțile unui tărâm culinar fermecător și plin de surprize, în care emoțiile îmbracă straie tradiționale, iar zâmbetele joacă în horă.
Programul include un spectacol culinar conceput în stil traditional românesc, ce surprinde prin diversitate și gusturi autentice. Tradiția și arta culinară modernă se împletesc într-un plating apetisant, spre deliciul oaspeților. Gătite la proțap sau la ceaun, preparatele atent migălite de către chefi creează o explozie de arome inedite și amintesc de gustul nostalgic al rețetelor bunicii:
• Platou tradiționa cu preparate din carne: cu slănină, cârnați de casă, chișcă, cighir, tobă, pulpă de curcan afumată din carne
• Platou tradițional de brânzeturi: brânză de burduf, brânză de capră, brânză de oaie, brânză de vacă
• Salată de vânat în maioneză
• Pârjoluțe de godac cu maioneză și ceapă
• Guițat de pădure la proțap
• Gulaș de vițel cu turtă coaptă
• Găluci servite în chiup
• Zamă de găină
• Tochitură moldovenească
• Ghiveci țărănesc de legume cu mămăligă coaptă și salată de varză murată
• Rotocoale de taur înfuriat
• Boghi rumenit pe plită
• Cârnați de casă la grătar
• Scăricică de godac înăbușită cu uscături de fag, măr copt umplut cu piure de castane și întinsoare de verdețuri de pe lângă târnaț
• Gârbiță de godac jăruită în fum
• Friptură de pui cu întinsoare de leuștean și mămăligă coaptă
• Plăcintă cu nucă
• Julfă cu semințe de cânepă
• Cornuri cu magiun
• Vărzări
• Colțunași cu brânză
• Papanași
Dansurile vor fi întreținute de interpretul Ștefan Pintilie, iar prietenii noștri de la Casa de vinuri “Bucium 1949” Iași, Sapte Coline și Distileriile Bran ne încântă cu vin bun, bere ieșeană și palincă și vișinată.
Emoțiile îmbracă straie populare și joacă cu poftă în hora tradițiilor. O seară inedită ce ne aduce mai aproape unii de ceilalți, indiferent de pe ce meleaguri poposim. Gătite la proțap sau la ceaun, preparatele atent migălite de către chefii noștri creează o explozie de arome inedite.
Așadar, la plăcinte înainte și hai să ne ospătăm cu bunătăți neaoșe, vin bun, bere ieșeană, vișinată și pălincă.
Rezervări la numărul de telefon:
0749225220 sau prin email la rezervari@lacastel.ro.